U BIC Poduzetničkom inkubatoru Vukovar osam tvrtki započelo poslovati

VUKOVAR, BIC Poduzetnički inkubator Vukovar, koji se nalazi u sklopu Gospodarske zone, dobio je i svoje prve „stanare“ koji će u njemu poslovati. Direktor Vukovarske razvojne agencije (VURA) Željko Foriš potpisao je Ugovore s predstavnicima osam tvrtki koje su se javile na raspisani natječaj i koje će poslovati u inkubatoru.  Radi se o tvrtkama koje se bave IT tehnologijom, proizvodnjom obuće, dentalnim modelarstvom i proizvodnjom stakla.

„Potpisujemo ugovore s osam poduzetnika koji su se javili na natječaj i zadovoljili sve kriterije. Na ovaj način popunili smo 80 posto naših prostora, a očekujemo da ćemo u idućih mjesec dana popuniti i preostala dva lokala“, rekao je  Foriš.

Dodao je i kako tvrtke koje posluju u inkubatoru zapošljavaju 20-ak osoba ali i kako će do 2018. godine zaposliti još 40-ak radnika. One će u poduzetničkom inkubatoru moći biti tijekom tri godine za vrijeme kojih će steći neophodno iskustvo i znanje, a i tvrtka će im stati na noge. Kada postane stabilna izlazi van iz inkubatora i odlazi u dalji normalan ciklus. Poslovni prostori u sklopu inkubatora namijenjeni su prije svih novim poduzećima i mladim ljudima koji žele započeti sa samostalnim poslom. Na početku je mladim poduzetnicima uvijek problem nedostatak prostora, visoke režije i slično, a sada se to na ovaj način rješava. Drugim riječima BIC – Poduzetnički inkubator mladim poduzetnicima osigurava sve preduvjete da na početku svoga poslovanja uspiju, a da pri tome ne moraju sve plaćati što im je uvijek najveći problem. Zgrada Poduzetničkog inkubatora sadrži pred-inkubacijski prostor sa 10 radnih mjesta, 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije – sunce, vjetar i vodik te multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu. Pored toga, usluge i potpora poduzetnicima početnicima osiguravaju se i putem virtualnog inkubatora i coworkinga. Stanari će imati i mogućnost korištenja besplatnog interneta, savjetovanja i mentorstva, korištenja prezentacijske opreme, telefaksa, parkinga, tehničke zaštite poslovnog prostora,uredskog namještaja za jedno radno mjesto, edukacije, stručnih seminara… S obzirom da svi kapaciteti još uvijek nisu popunjeni kazao je i kako je otvoren trajni javni poziv za iskazivanje interesa za  subvencionirano korištenje poslovnog prostora.

IVAN MATIĆ