Priznanje za policijaca iz Poljske Blazena Dramczyka i njegovg psa Diesela

Foto: PU vukovarssko - srijemske

VINKOVCI, Načelnik PU vukovarsko – srijemske Fabijan Kapular uručio je zahvalnicu i prigodan dar poljskom policijskom službeniku Blazeju Dramczyk, vodiču službenog psa, za postignute izvanredne rezultate u otkrivanju krijumčarenja opojnih sredstava na graničnom prijelazu Bajakovo, u sklopu Frontexove zajedničke akcije „Terra 2022“. Prema navodima PU

Blazej Dramczyk je sa psom Dieselom, u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Bajakovo, za vrijeme turističke sezone na graničnom prijelazu Bajakovo u 18 slučajeva pronašao određene količine hašiša i marihuane te time znatno pridonio učinkovitom nadzoru državne granice pri sprečavanju bilo kakve prijetnje unutarnjoj sigurnosti, javnom poretku, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima Republike Hrvatske i država članica Europske unije.

U svim slučajevima su počiniteljima prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdani prekršajni nalozi kojima su izrečene pojedinačne novčane kazne te je ukupno naplaćeno preko 70.000 kuna. Suradnja s Frontexom se temelji na razmjeni dobre policijske prakse zemalja članica, provođenju tečajeva, pripremnih obuka policijskih službenika za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama Frontexa s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i zaštite vanjske granice Europske unije. Preduvjet za takvu suradnju je timski rad i zajedničko zalaganje, koji mogu donijeti vrhunske rezultate kao što su nam to potvrdili vodič službenog psa Blazej i njegov partner, pas Diesel.