Penava osudio nasilje na vukovarskim ulicama zatraživši promtnu reakciju policije i pravosuđa

Foto: Đuro Karalić

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je kako su napadači koji su u subotu navečer u središtu Vukovara fizički napali skupinu maloljetnika te neke od njih i teško ozlijedili te im je pomoć morala biti pružena u KBC Osijek, pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysa.

“”Odakle ste i za koga navijate”, bilo je pitanje koje je postavljeno ovim dečkima. Imamo informaciju da su napadači pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysa. Izražavam žaljenje što je do tučnjave uopće došlo i dajem punu potporu organima reda i pravosuđu da sukladno ovlastima promptno postupe i kazne odgovorne jer ovakve nam situacije u Vukovaru ni drugdje u Hrvatske ne trebaju”, rekao je reagirajući danas Penava novinarima.

Kazao je i kako je svjestan sam da su ti incidenti postojali i prije i da će postojati u budućnosti, ali je bitno kako se spram njih odnosimo. Poručio je kako je nedopustivo da građani Vukovara osjećaju tjeskobu i strah kada trebaju izaći na ulicu i ustvrdio kako je za nultu toleranciju na bilo kakvo nasilje.

“Kada već nasilje nismo uspjeli zaustaviti kroz kućni i školski odgoj posljednji izbor ostaju represivne mjere jer sa sigurnošću građana ne može biti kompromisa”, kazao je.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je uhićen jedan od napadača, 23-godišnji hrvatski državljanin, i da nastavljaju s kriminalističkom istragom.