Prijem korisnika kadrovskih stanova

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je korisnike kadrovskih stanova kojima su ključevi stanova dodijeljeni do sada u 2020. godini. Temeljem Pravilnika o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području grada Vukovara 5 stanova dodijeljeno je pripadnicima Hrvatske vojske i još 4 stana kadrovima ostalih zanimanja.

Ovoga puta su svi zbrinuti kadrovi su iz javnog sektora, a u raspoloživim stambenim jedinicama ukupno će se zbrinuti 6 samačkih kućanstava i 3 obitelji odnosno ukupno 20 osoba.

„S današnjim formalnim činom završavamo ciklus dodjele kadrovskih stanova iz prošlogodišnjeg programa. Riječ je o devet stanova za kadrove potrebne na području Vukovara. Ovaj je program zaživio po prvi puta upravo prošle godine, a osmišljen je u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Ideja je ovim putem u grad Vukovar dovoditi potrebne kadrove. I u ovoj su prigodi s nama magistri informatike, fizike, kemije, informatologije, rehabilitacije, inženjeri, pripadnici MORH-a. Riječ je sve o mladim ljudima. Cilj nam je ojačati kapacitete gradu Vukovaru, popuniti vrtiće i škole  te se osloniti na te kadrove u izgradnji zajednice kako bismo Vukovar učinili ljepšim mjestom za život“, rekao je Penava.

Željko Smiljanić, pripadnik MORH-a iz Miholječkog Poreča uselio je u kadrovski stan u rujnu s još pet članova kućanstva.

„Zahvaljujem se Ministarstvu obrane, Gradu Vukovaru i Središnjem državnom uredu za stambeno zbrinjavanje. Stan je lijep i zadovoljni smo“, rekao je Smiljanić ističući kako su se  brzo smo se prilagodili i na novi grad.

Korisnica kadrovskog stana je i magistra informatologije Eleonora Đekić, Vukovarka koja radi u Gradskoj knjižnici Vukovar.

„Zahvaljujem se Gradu Vukovaru što podupire mlade kadrove i nadam se da ćemo mi našom djelatnošću unaprijediti sferu u kojoj radimo“, poručila je Đekić.

AUTOR: VUKOVAR.HR