Prijava protiv zakonskog zastupnika djeteta koje je ozlijeđeno pirotehničkim sredstvima

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI. Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 1. siječnja u 1,35 sati zaprimila dojavu OŽB Vinkovci kako je dijete lakše ozlijeđeno pri korištenju pirotehničkog sredstva. Iz policije navode kako provode izvide.

“Zakonski zastupnik djeteta koje je uporabilo pirotehničko sredstvo je prekršajno procesuiran zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, kažnjivog po članku navedenog zakona. O događaju će biti poslana obavijest nadležnom područnom uredu Hrvatskog zavoda za socijalni rad te posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je policija.

Policijska postaja Vukovar zaprimila je prijavu o krađi i odštetni zahtjev odgovorne osobe drogerije u Vukovaru iz kojih proizlazi kako je 29. prosinca 2023. godine iz drogerije otuđeno više parfema, čime je tvrtki počinjena materijalna šteta preko 1000 eura. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, protiv kojeg slijedi kaznena prijava za kazneno djelo krađe

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U prometnim nesrećama na cesti Otok-Privlaka i cesti Vrbanja-Otok nastupila je materijalna šteta, dok su u prometnoj nesreći u Otoku četiri osobe lakše ozlijeđene.