Županijski Zavod za hitnu medicinu bogatiji za tri nova vozila hitne pomoći

Foto: VSŽ

Iz decentraliziranih sredstava Vukovarsko-srijemske županije nabavljena su tri nova vozila hitne pomoći, vrijedna ukupno 273.000 eura, a koja su danas i predana na korištenje županijskom Zavodu za hitnu medicinu.

Po riječima vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, suradnju Županije i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu kao i županijskog Zavoda je izvrsna, što se vidi i na terenu gdje nama problema ni s opremom, ni s ljudima. “Obnavljamo i objekte i trudimo se svi skupa stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije pružiti što bolju zdravstvenu skrb”, kazao je župan Dekanić. 

Po riječima ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mate Matića u 2023. godini timovi vukovarsko-srijemskog Zavoda za hitnu medicinu imali su 12.400 intervencija, primili 19.000 poziva, pružili oko 5.000 zdravstvenih savjeta te obavili više od 12.500 ambulantnih pregleda.

“Prezadovoljni smo novom mrežom hitne medicine koja nam je u Vukovarsko-srijemskoj županiji donijela dodatne timove 2 u Županji i Vukovaru. To je dodatnih 10 timova gdje ćemo zaposliti novih 20 medicinskih sestara i tehničara”, naveo je Matić.

Primopredaji vozila nazočna je bila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević koja je najavila i nova ulaganja u najistočniju hrvatsku županiju.

“Neki Zavodi za hitnu medicinu imaju i sanitet sa sobom a neki ne, kao što je slučaj ovdje ali ćemo i to riješiti do ljeta. Što se tiče objekata riješili smo Vinkovce i Vukovar, a sada je na redu Županja. Ogroman je ovdje napredak postignut i kada je riječ o ljudima. Ravnatelj ovdje sada ima docenticu na medicinskom fakultetu kao i dva specijalista hitne medicine o čemu smo prije mogli samo sanjati, a kroz dvije godine imat će i specijaliziranih 15 tehničara”, kazala je.

Najavila je i ustroj hitne helikopterske medicinske službe s bazom u Osijeku, a koja će pokrivati Slavoniju u dostupnom vremenu “zlatnog sata”.

Foto: VSŽ