Pretragom doma Gradištanca (47) pronađeno 10 kilograma marihuane

Foto: Pixabay

VINKOVCI, U Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja kojim je pronađena veća količina marihuane.

Naime, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, Odjela kriminaliteta droga  provode pojačane aktivnosti na području cijele PU s ciljem suzbijanja konzumiranja droge na javnim mjestima, u blizini škola, obrazovnih i kulturnih ustanova kao i na sprečavanja njene dalje organizirane distribucije i preprodaje. Tako je analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima  utvrđeno kako se na području Županje i Gradišta distribuira i prodaju veće količine marihuane.

Temeljem takvih saznanja obavljena je pretraga doma kod 47-godišnjaka u Gradištu kojom prilikom je pronađena marihuana težine oko 10 kg. Točnu količinu, kvalitetu odnosa THCa  u biljci kao i njenu cjelokupnu vrijednost odredit će nalazom Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu, naveli su u policiji.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.