Premijerom “Tri treća tromjesečja” započelo obilježavanje 100. obljetnice kazališnog života u Vinkovcima

Foto: Gradsko kazalište Joze Ivakića

VINKOVCI, Obilježavanje 100. obljetnice organiziranog kazališnog života u Vinkovcima započelo je u petak premijernom izvedbom predstave „Tri treća tromjesečja“ koju je po tekstu Nine Horvat na scenu Gradskog kazališa Joze Ivakića postavila redateljica Frane Marija Vranković.

Riječ je o prvoj ženskoj produkciji u Vinkovcima, a autorskoj ekipi spisateljici Nini Horvat, redateljici Frani Mariji Vranković te kostimografkinji Anamariji Filipović-Srhoj ovo je treća zajednička predstava, a tandemu Horvat-Vranković sedma.

Njihove su tri trudnice u devetom mjesecu trudnoće, koje tumače odlične Mia Krajcar, Martina Stjepanović i Nikolina Ljuboja, do suza nasmijale gledatelje koji su ispunili dvoranu vinkovačkog kazališta.

Nakon reprize u subotu 25. veljače, „Tri treća tromjesečja“ imat će reprizu 17. ožujka u Vinkovcima, a za sad su zakazana gostovanja u Srijemskoj Mitrovici 16. ožujka te 30. ožujka u Vukovaru. Sudeći po reakcijama publike na generalnoj probi i premijeri mogu se očekivati još brojne izvedbe predstave.