Premijera mjuzikla za djecu “Čarobni kolač”

VINKOVCI, Gradsko kazalište Joze Ivakića iz Vinkovaca u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića iz Osijeka u petak, 27. svibnja, premijerno će izvesti mjuzikl za djecu “Čarobni kolač” u režiji Frane Marije Vranković nastalog po tekstu Kristine Gavran, privodeći kraju ovogodišnju, više nego bogatu, kazališnu sezonu.

“Vesela je to priča o slastičarki Pralini koja priprema čarobni kolač za Dan smjeha, čemu se vesele svi mještani, a pomažu joj nećakinje Jagoda i Višnja ne sluteći da je njihova tetka u stvari čarobnica. U cijelu priču umješa se i zli čarobnjak Lavinije koji pokuša pokvariti veselje koje se sprema”, kratko je opisala sadržaj predstave redateljica Frane Marija Vranković.

U mjuziklu glume i pjevaju Mia Krajcar, Antonija Šašo, Martina Stjepanović, Ivan Pokupić i Vladimir Andrić.

“Iako osobno nisam sklon koprodukcijama, milsim da će ovaj mjuzikl obogatiti reportora obje naše kazališne kuće”, kazao je ravnatelj Dječjeg kazališta Branka MIhaljevića Ivica Lučić najavivši kako će publika u Osijeku premijeru mjuzikla moći vidjeti na samom početku nove kazališne sezone 2016./2017.

Po riječima ravnatelja Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenka Rečića suradnja vinkovačkog i osječkog dječjeg kazališta traje dugi niz godina. a prošle godine te dvije kazališne kuće na scenu su u koprodukciji postavile “Pinokia” Carloa Collodia.

“Tada smo gosti bili mi, s sada je do Dječje kazalište Branka Mihaljevića”, kazao je Zdenko Rečić pozvavši najmlađe Vinkovčane, ali i one nešto starije, da dođu u petak u kazalište i provedu ugodno vrijeme u veselim pjesmama i razigranoj glumi.

Glazbu su za mjuzikl napisali Marko Bokulić, Ivan Čače, Luka Ivoš, Demian Luburić, Ivan Marojević i Vanese Petrac. Scenografiju je načinila Marta Crnobrnja, a kostime Anamarija Filipović-Srhoj.

ĐURO KARALIĆ