Predstojeći vikend u Meraji u znaku izložbe rockabilly fotografije

Foto: Mihael Španić

U vinkovačkoj Galeriji fotografije “Meraja”, u subotu i nedjelju, 28. i 29. svibnja održat će se  izložba rockabilly fotografije, kao dio najavnih aktivnosti za 6. Hang Loose Rockabilly Festival.

Fotografije su nastale na prvih pet festivala. Autori su Mihael Španić i Mirjana Pjevac (Vinkovci), Tena Bogutovac (Županja), Nenad Milić (Beli Manastir), Ivan Tubanović (Đakovo) i Goga Pavlek (Zagreb).

Događaj organizira udruga RetroPerspektiva.

“Izložba koju organiziramo u Meraji sastoji se od koncertnih fotografija nastalih na dosadašnjim festivalima, vizualno svjedoči o atmosferi na bini i oko nje, a njome uzvraćamo pozornost vrijednim fotografima koji nas prate iz godine u godinu. Koncertne fotografije samo su dio materijala koje smo arhivirali, tu su još i mnogobrojne pin-up fotografije, te fotografije popratnih sadržaja i publike, koje također planiramo izložiti sljedećih godina”, pojašnjava Ana Vukoja, glavni organizator festivala i izložbe.

Kriterij selekcije bila je umjetnička ali i dokumentaristička vrijednost, izložba sadrži više od pedeset fotografija, a biti će popraćena kratkim biografijama autora.

Otvorenje izložbe je u subotu u 19 sati, a pogledati se može oba dana od 19 do 21 sat.

Hang Loose Rockabilly Festival/Đ.K.