Predstavom “Motel Mrak” Scena Martin otvara novu kazališnu sezonu

VUKOVAR, Scena Martin Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar priprema premijeru predstave “Motel Mrak” Dore Delbianco u režiji Dalibora Jurišića, koja će premijerno biti izvedena u Hrvatskom domu u petak, 30. rujna u 20 sati i s kojom će biti otvorena nova kazališna sezona te kazališne kuće.

“Motel Mrak” ime je motela u kojem na putu u Njemačku odsjednu djevojka i dobrostojeći gospodin, kojemu ju je, kao čovjeku iz svog kraja, prodala njezina siromašna obitelj. Kao miraz obitelj je ponudila njezino djevičanstvo. Na putu u inozemstvo i, kao što su neki mislili, bolji život, oni zastanu u “Motelu Mrak” gdje im se stjecajem čudnih okolnosti planovi promijene.

Tu komičnu priču, viđenu očima “običnog čovjeka iz naroda”, napisala je apsolventica dramaturgije zagrebačke ADU Dora Delbianco.

Igraju Željko Mandić, Anita Schmidt, Selena Andrić, Vanja Gvozdić, Dina Vojnović i Ognjen Petković. Režira Dalibor Jurišić, scenografiju i kostime potpisuje Mia Marušić, glazbeni suradnk je Vlado Jagar, dizajn svjetla Matej Nadovski.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Hrvatski dom Vukovar