Predstavljen projekt Zaželi u sklopu kojega je posao na dvije godine dobilo 50 Vinkovčanki

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, U Gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca predstvljen je projekt Zaželi koji će se u Vinkovcima provoditi u narednih 30 mjeseci, a u sklopu kojega je posao dobilo 50 teško zapošljivih žena s područja grada.

“Ovo je značajan projekt u kojemu žene iz kategorije teško zapošljivih dobivaju posao. Drago mi je što će one kroz projekt imati priliku i za obrazovanje i, što je najvažnije, što će pomoći našim sugrađanima treće životne dobi”, kazao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekavši kako raduje zapošljavanje svakog građanina Vinkovaca kao i spoznaja da će tim zapošljavanjem koristi imati kućanstva treće životne dobi kojima je svaka pomoć, pa i ona poput kupovine kruha ili priprema obroka, itekako dobrodošla.

Cilj projekta je zapošljavanje 50 dugotrajno nezaposlenih žena s područja Vinkovaca koje su prijavljene na evidenciji nezaposlenih HZZ-a. Projektom će se kroz programe osposobljavanja i obrazovanja osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, a zapošljavanjem će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, primatelja pomoći i njega u kući, navela je Mirta Štrk iz Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA.

U okviru projekta već je proveden natječaj za zapošljavanje žena, te je Grad Vinkovci donio odluku o zapošljavanju 50 žena na razdoblje od dvije godine.

Prije početka rada koje je planirano za svibanj 2018. godine korisnicama projekta, nezaposlenim ženama omogućeno je dodatno obrazovanje odnosno osposobljavanje za njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba i geronto domaćicu. Također, svakoj novozaposlenoj ženi osigurati će se osnovna radna odjeća, oprema i bicikl u svrhu bržeg i lakšeg izvršavanja obaveza prema korisnicima.