Predstavila se kao agentica za izvlačenje dobiti pa ga prevarila za 3.000 eura

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci zaprimili su jučer, 16. siječnja, prijavu 52-godišnjaka da mu je s bankovnog računa na prijevaran način isplaćen novac.

„U ponedjeljak, 15. siječnja, 52-godišnjaka je nepoznata osoba putem telefona dovela u zabludu, predstavljajući se kao agentica za izvlačenje dobiti od kripto-valuta, i navela da na mobitel instalira aplikaciju za upravljanje uređajima na daljinu. Putem te aplikacije nepoznata osoba je pristupila aplikaciji mobilnog bankarstva na njegovom mobitelu i isplatila preko 3.000 eura s njegovog bankovnog računa“, navode iz policije.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su 23- i 33-godišnjak tijekom 7./8. studenog 2023. godine u Starim Mikanovcima provalili u dva radna stroja i otuđili pogonsko gorivo te time oštetili tvrtku za graditeljstvo iz Osijeka. Protiv obojice osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Teška krađa“, izvijestili su iz PU.

U protekla 24 sata, 16./17. siječnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske nisu zabilježene prometne nesreće.