Vozio pijan i bez vozačke dozvole te skrivio prometnu nesreću

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU su u svome redovitom priopćenju izvijestili kako je vlasnik šume, 71-godišnjak iz Cerne, dojavio u četvrtak u 17,00 sati kako je njegova šuma na poljskom predjelu Crkvište u blizini Cerne zahvaćena požarom. Na mjesto događaja došli su djelatnici DVD Cerna no nije bilo potrebe za njihovom intervencijom jer je vatra dogorjela do njihovog dolaska. Policijski službenici su utvrdili kako se plamen zapaljene trave u kanalu proširio na raslinje i vegetaciju u šumi na površini oko 3000 m2, te su uslijed djelovanja topline oštećena stabla u području panja na visini od oko 30 cm od tla. U tijeku je očevid i utvrđivanje materijalne štete.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Trpinja) te tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar).

U četvrtak, u 21,40 sati, u Vinkovcima 30-godišnji Vinkovčanin upravljao je, pod utjecajem alkohola (1,05 g/kg), tehnički neispravnim osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja i oduzeta vozačka dozvola. Krećući se kolnikom ulice A. Starčevića, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilo pomaknuo u lijevo na betonsku površinu gdje je lijevom bočnom stranom udario u osobni automobil parkiran na betonskoj površini, a potom je odbačen udesno na kolnik gdje je desnom bočnom stranom udario u drugi osobni automobil parkiran uz rub kolnika. Nakon toga, 30-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da vlasnicima oštećenih vozila nije ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu kojim je uzorkovao prometnu nesreću. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog postojanja opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 30-godišnjak je uz naredbu smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.