Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine posjetio Vukovar

VUKOVAR, Obaveza je cijele Hrvatske pa i grada Zagreba pomoći Vukovaru da što prije zaliječi rane iz Domovinskog rata i gospodarski se oporavi, a sa gospodarskim oporavkom riješt će se i brojni drugi problemi koji muče stanovnike ovoga grada, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić koji je u petak boravio u Vukovaru te u pratnji gradonačelnika Ivana Penave obišao nekoliko lokacija u gradu na kojima se realiziraju projekti bitni vukovarskim gradskim vlastima, među kojima i vukovarski Vodotoranj.

“Uvijek sam za jačanje osovine između grada Zagreba i grada Vukovara i sve ono što ćemo mi kao Skupština moći učinit za boljitak Vukovar, mi ćemo ispuniti kako bi barem dijelom vratili Vukovaru i Vukovarcima ono što smo im ostali dužni. Uključit ćemo se svim mogućim sredstvima”, poručio je Andrija Mikulić.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kazao je kako se akcij prikupljanja sredstava za obnovu i rekonstrukciju Vodotornja odvija dobro te je do sada prikupljeno oko četiri milijuna kuna.

“Akcija je tu i ide dalje. Priljev je stalno pristutan kao i podrška i projekt se odvija u doborm smjeru”, ocjenio je Penava koji je predsjednika zagrebačke gradske skupštine Andriju Mikulića upoznao i s tijekom radova na gradnji vukovarskih bazena, čija je gradnja pri samom kraju.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić prethodno je kao gost predavač gostovao u Školi mira Memorijalnog centra iz Domovinskog rata Vukovar u kojoj je održao predavanje učenicima zagrebačkih osnovnih škola Sesvetska sela i Kajzerica na temu neophodnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položio je vijenac i zapalio svijeću.

ĐURO KARALIĆ