Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna odgovorio županu Boži Galiću (HDZ)

Foto: HDZ Vukovar

VUKOVAR, Odnos vukovarskog HDZ-a i Vukovarsko-srijemske županije, prije svega župana Bože Galića, nailazi na sve više problema ali i međusobnih prozivki. Podsjećamo kako je prije nekog vremena Gradsko vijeće Vukovara donijelo jednoglasan Zaključak kojim se protive izgradnji Višenamjenskog kanala Dunav – Sava. Nekoliko dana poslije reagirao je i vukovarski HDZ prozivajući Galića koji je ovoga ponedjeljka se oglasio priopćenjem za javnost u kojem ukazuje kako je izgradnja kanala jedan od strateških projekata županije. Reagirao je još jednom i predsjednik vukovar5skog HDZ-a Damir Barna čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Iako sam dvojio hoću li se obratiti javnosti, vezano za Vaše “prozivke” u priopćenju koje ste uputili medijima dana 21. studenog 2016., ipak sam se odlučio iznijeti neka stajališta vezano za isto.

Krenut ću od Vašeg zadnjeg stavka gdje kažete, citiram “da napredak možemo postići jedino uz mir, suradnju i zajedništvo, i političko i ljudsko.” Upravo to smo mi u gradu Vukovaru i postigli. Ali očito to Vi ili niste prepoznali ili Vam ne odgovara.

O Vašim “disertacijama” o Višenamjenskom kanalu “Dunav-Sava” neću se puno očitovati, izuzev što želim naglasiti da su Vukovarke i Vukovarci o istome svoj stav iznijeli na 29. tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara kojoj je tema bio upravo Višenamjenski kanal ” Dunav-Sava” i njegove pogubne posljedice, kako za grad Vukovar, tako i za okolicu, gdje su se sve stranke konsenzusom izjasnile da su protiv izgradnje navedenog kanala.

Vaše insinuacije i neistinite izjave vezano za moj istup na tiskovnoj konferenciji GO HDZ-a Vukovar održane 15. studenog 2016. godine kojima sam Vas navodno povrijedio su “pucanj u prazno”. Prijetnjama me nećete uplašiti niti spriječiti da se i dalje borim za iznošenje istine, da se borim za boljitak svoga grada, njegovih građana, a sam tim i svoje obitelji.

Kako Vas nisam povrijedio i činjenicama iznesenim na navedenoj tiskovnoj konferenciji, da za Vaša tri mandata zajedno s Vašim suradnicima niste uspjeli obnoviti jedinu preostalu neobnovljenu osnovnu školu u Vukovaru, da niste uspjeli izgraditi Ekonomsku školu, da niste uspjeli izgraditi dvoranu u Strukovnoj školi i još niz drugih projekata. To Vas nažalost nije povrijedilo!

Koliko u svemu navedenom ima ljudskosti na koju se u priopćenju pozivate, a koliko politike ostavljam sudu javnosti“.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić