Predsjednik HSP-a Augustinović na istoku Hrvatske: Vlada je ponovno zakasnila, a sada mora naći načina da pomogne ljudima

Foto: Đuro Karalić

Vlada mora iznaći način kako da pomogne ovim ljudima u svim ovim štetama. Nadam se da ćemo svi mi u Hrvatskoj naći način kako da ovaj put doista svi stanemo iza Slavonije i da joj pomognemo, poručio je predsjednik Hrvatske stranke prava Nikica Augustinović koji je u pratnji glavne tajnice HSP-a Marine Logarušić i povjerenika HSP-a za Vukovarsko- srijemsku županiju Hrvoja Ničea, boravio u Vinkovcima.

Po njegovim riječima, katastrofalno nevrijeme samo se nastavilo na afričku svinjsku kugu, i sve druge ranije akumulirane probleme koji su doveli do najvećega demografskog odljeva upravo u Slavoniji.

„Zato je naša želja bila doći i dati ljudima maksimalnu moralnu, ljudsku podršku, a obići ćemo danas i naše članstvo u našim podružnicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji da vidimo kako i materijalno možemo pomoći”, kazao je Augustinović rekavši kako Vlada ni ovaj put nije dobro i dovoljno brzo reagirala.

Ustvrdivši kako su Vinkovci ekonomsko središte Vukovarsko-srijemske županije, Hrvoje Niče naveo je kako je međutim u gradu prosječna plaća u poduzetništvu niža za 25 posto u odnosu na državni prosjek.

„Znači mora se kvalitetno raditi na nacionalnim strategijama i zakonskim regulativama koje će fleksibilnije omogućiti ulaganje u Slavoniju i kod privatnih i kod nacionalnih investicija. Nitko ne može zanijekati da je država u proteklih nekoliko godina uložila milijarde eura u Slavoniju, međutim, možemo pitati jesu li prioriteti dobro postavljeni”, rekao je Niče.