Požar u Podrinju, u Otoku izgubljen novčanik s dokumentima i novcem, a u Boboti provaljeno u ugostiteljski objekt

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz policije su objavili kako je jučer, 26 srpnja, oko 14 sati, u Podrinju došlo do požara u dvorišnom objektu gdje su očevidom utvrdili da je 59-godišnja vlasnica ložila peć koju pritom nije dovoljno nadzirala, uslijed čega se požar proširio na jednu prostoriju te potom garažu tog objekta, čime su obje prostorije termički oštećene. U požaru su, pored objekata, izgorjeli i razni predmeti koje vlasnica koristi koji su imali ekvivalentnu vrijednost iznosu više desetaka tisuća kuna. Požar je izazvan kontaktom gorivih dijelova u ležištu peći na kruto gorivo sa lako zapaljivom krutom tvari, a uzrok je toplinska energija ložišta na kruto gorivo. U ovom događaju nije ugroženo zdravlje ljudi nego je pritom samo nastala materijalna šteta. Policijski službenici će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

U utorak 26. srpnja 58-godišnji hrvatski državljanin je policijskim službenicima Policijske postaje Otok prijavio da je u ovom području izgubio novčanik u kojem je imao osobne hrvatske dokumente, novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna te bankovnu karticu. Provedenim izvidima utvrdili smo da je ta bankovna kartica korištena nakon što ju je vlasnik izgubio, čime je 58-godišnjaku pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Policijski službenici će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo računalne prijevare te provode se daljnje radnje kako bi pronašli počinitelja/e i nestale predmete.

Tijekom noći 26. srpnja u Boboti je provaljeno u ugostiteljski objekt, gdje je iz automata za klađenje otuđen novac. Tom provalom je oštećen objekt te odnijet je novac čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Policijski službenici su proveli očevid te provode se intenzivni izvidi. Nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je od travnja do srpnja, točnije do 26. srpnja, 2022. godine, zaprimila 23 prijave o nestancima odnosno otuđenim biciklima, najviše u Vinkovcima gdje je prijavljeno 13 otuđenih bicikala, u Vukovaru je otuđeno njih 5, u Županji i Drenovcima 4 te u Ivankovu prijavljeno je otuđenje jednog bicikla. Otuđeni bicikli su prijaviteljima u prosjeku dragocjeni u vrijednosti od tisuću kuna, no među nabrojanim biciklima ima koji su znatno više skuplji. Policijski službenici ove Uprave poduzimaju mjere i radnje s ciljem pronalaženja nestalih bicikala i samih počinitelja te dolazimo do određenih pozitivnih rezultata.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u protekla 24 sata zabilježila dvije prometne nesreće u kojima je nastala jedino materijalna šteta (Otok, Ivankovo).