Požar u Jarmini nastao uslijed oštećenja na električnim instalacijama

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je jučer, 27. rujna, oko 16 sati u Jarmini izbio požar u garaži u dvorištu obiteljske kuće 74-godišnjaka.

„Očevidom, obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je požar nastao uslijed oštećenja na električnim instalacijama te se proširio prostorijom garaže i zahvatio razni alat, uređaje i namještaj. Požar su lokalizirali pripadnici DVD Jarmina“, izvijestila je policija.

Dodaju i kako u požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta procjenjuje se na iznos od više desetaka tisuća kuna. O događaju policija će izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna prometna nesreća na cesti Korođ – Palača u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene.

Iz polcije su izvijestili i kako su djeca iz dječjih vrtića Cvjetnjak u Vinkovcima i Vukovar 2 u Vukovaru danas stekla nove prijatelje i pomagače – policijske službenike iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Naime, u prostorijama policijske uprave u Vinkovcima policijski službenici su, kroz predavanje i igru, „zvjezdice“ iz vinkovačkog vrtića poučili o osnovnim pravilima u ophođenju s nepoznatim osobama, kao i o postupanju prilikom pronalaska nepoznatih predmeta. Potom su razgovarali o neprihvatljivosti nasilja među djecom, odnosno o važnosti razumijevanja i prihvaćanja različitosti svakog od nas.

Djeca su obnovila i znanje o sigurnom kretanju u prometu, kako u automobilu, tako i pješice, a s posebnim oduševljenjem svako je dijete izradilo svoj vlastiti otisak prsta na podsjetniku, koji su, uz druge prigodne darove, za njih pripremile policijske službenice za prevenciju, kao uspomenu na današnje druženje s policajcima.

„Bombončići“ iz vukovarskog dječjeg vrtića posjetili su pak Policijsku postaju Vukovar, kako bi svojim prijateljima policajcima čestitali predstojeći Dan policije i zahvalili na gostoprimstvu koje su im ukazali krajem lipnja 2022. godine, kada su ih u prostorijama postaje upoznali sa svojim poslovima, prostorijama i opremom, od kojih su ih se, kao i uvijek, najviše dojmili prostorije za zadržavanje i policijska vozila.

Ovo druženje rezultat je dugogodišnje suradnje kontakt-policajaca Policijske postaje Vukovar i djelatnika vrtića u gradu Vukovaru kako bi se svake godine nova generacija djece predškolske dobi upoznala sa svojim kontakt-policajcem kojeg će kasnije susresti u gradu, kako bi im se mogli obratiti ukoliko im je potrebna pomoć.

Na kraju druženja djeca i njihove odgajateljice iz vinkovačkog vrtića zahvalili su djelatnicima policijske uprave pjesmom i zahvalom, dok su vukovarski policajci dobili čestitku u obliku uvezanih likovnih radova djece i recitacije dviju dječjih pjesmica.