Povodom Dana pobjede iz Vukovara krenuo moto maraton do Livna

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pod nazivom “Krajevima naših predaka ’22” danas je s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata krenuo moto maraton od Vukovara, preko Vodica i Pelješkog mosta i Dubrovnika do Livna. Radi se o moto maratonu dugačkom 1.200 kilometara koje će bajkeri preći u dva dana. Organizator moto maratona je Moto klub Veterani Croatia koji su, u suradnji s Moto klubom Golubica Vukovar, na startu moto maratona okupili stotinjak bajkera.

„Radi o projektu kojemu je povod obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja kao i 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Cilj nam je sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje te zahvala svim preživjelim braniteljima na obrani i oslobađanju područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata od veliko-srpske agresije te promoviranje moto turizma u Republici Hrvatskoj kao sigurnoj europskoj državi, lijepih cesta sa izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom“, rekao je predsjednik Moto kluba Golubica Nenad Barinić.

Govoreći o projektu predsjednik Moto kluba Veterani Croatia Ratko Dragović Klek kazao je kako su učešće u moto maratonu uzeli bajkeri ne samo iz Hrvatske nego i iz Norveške, Australije, BiH… Očekuju da im se priključi i još više bajkera tijekom puta kroz Hrvatsku. Najavio je kako je današnji cilj u Vodicama gdje će i dočekati Dan pobjede i gdje će Šime Strikoman napraviti milenijsku fotografiju. Odakle kreću dalje na put preko Pelješkog mosta i Dubrovnika do Livna.

„Krećemo s istoka, iz Vukovara, koji je nama jako važan, a završavamo u Livnu. Inače, mnogi od bajekra bili su aktivni sudionici Domovinskog rata tako da će ovo biti  prilika za evociranje uspomena iz rata“, rekao je Dragović.