Najavljeno drugo izdanje vinske manifestacije Slavonija i Podravina, wine not!?

Foto: Matija Turkalj

Rujan u Virovitičko-podravskoj županiji postao je vinski mjesec. Najiščekivanija vinska manifestacija Slavonija i Podravina, wine not!? ponovo će okupiti ljubitelje vina, finih zalogaja, jedinstvenih ambijenata, umjetnosti i netaknute prirode na poznatoj Plemićkoj ruti, najavljeno je danas u Orahovici, u butik vinariji Patkoš na obroncima Krndije i Papuka.

Ružičasti nokturno u plemićkom ruhu u jedinstvenom Dvorcu Janković 3. rujna, najbolji je uvod u čak šest ekskluzivnih vinskih eventa koji čine ovu manifestaciju jedinstvenom. Posve drugačije iskustvo vinoljupce očekuje 11. rujna na pikniku u prekrasnoj Park-šumi Jankovac Parka prirode Papuk. O vinu i umjetnosti pričat će se 17. rujna na Wine&Artu u virovitičkom Dvorcu Pejačević, a 22. rujna o graševini u Dravskoj priči u Noskovcima. U Orahovici se 24. rujna šeće vinski maraton, a za kraj Vino i poezija 1. listopada u Interpretacijskom centru – Kući Petra Preradovića.

„Iznimno me veseli što se nakon prošlogodišnje manifestacija sve više vinara želi uključiti u ovu lijepu priču. Za izbor vina koja se degustiraju na šest vinskih evenata presudna su tri kriterija – vrhunska kvaliteta, sva vina moraju biti s područja Virovitičko-podravske županije i – naravno – trebaju biti dostupna na tržištu“, istaknula je poznata enologinja Ivana Nemet, ambasadorica manifestacije Slavonija i Podravina, wine not!?  

„Orahovica se posljednjih godina sve više razvija u smjeru vinskog turizma, na našem području zeleni silvanac daje vrhunske rezultate i po toj smo sorti poznati u vinskom svijetu, a veseli me da osim poznate vinarije PP Orahovica imamo i prekrasne male butik vinarije s izvrsnim vinima koje u naš grad privlače sve veći broj ljubitelja vina“, rekao je Saša Rister, gradonačelnik Orahovice na predstavljanju ovogodišnje manifestacije Slavonija i Podravina, wine not!? 

Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama organizator svih šest vinskih događanja, istaknula je kako ovogodišnja manifestacija spaja važne točke na Plemićkoj ruti.

„Za sve koji žele biti dio ove lijepe vinske priče, važno je napomenuti da je broj mjesta ograničen, kotizacija za sudjelovanje po događanju iznosi 100 kuna, osim za Vinski piknik u Park-šumi Jankovac, za koji je potrebno izdvojiti 150 kuna, a kotizacija uključuje najam piknik košarice za dvije osobe. Obrasci za kotizaciju i više informacija o manifestaciji mogu se pronaći na web stranici Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije“, poručila je Martina Jakelić.

Foto: Matija Turkalj

Promo