Povodom Dana hrvatskih branitelja Vukovara vijenac položilo i izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara podno Spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru vijenac je položilo i izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije koje je predvodio župan Damir Dekanić.

“Drago mi je da smo danas ovdje vidjeli dragovoljce i ljude, ne samo s područja Vukovarsko – srijemske županije, nego i iz cijele Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, a koji su se okupili kako bi zajedno odali počast braniteljima koji su zaslužni za našu slobodu”, rekao je Dekanić. 

Podsjetio je kako je se prije točno 31 godinu, na današnji dan, u Bogdanovcima postrojilo oko 2.500 nenaoružanih branitelja s područja bivše Općine Vukovar kao i da toga dana Bogdanovci postaju mjesto glavnog zapovjedništva obrane i žila kucavica obrane grada Vukovara. 

“Izražavam svoje divljenje i zahvalu svima koji su imali hrabrosti na današnji dan, prije 31 godinu, doći u Bogdanovce nenaoružani i na taj način pokazati svoju viziju, pokazati spremnost i želju da sve prođe na miran način, iako su bili svjesni da neće proći mirno i nije im prošlo. Gotovo nitko nije bio profesionalni vojnik, ali su hrabro sa velikim srcem branili svoju Domovinu kako god su znali”, kazao je Dekanić.