Potraga za tijelom majke u Dunavu kod Vukovara i dalje neuspješna

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Policija, HGSS, članovi Kluba podvodnih aktivnosti kao i građani sa svojim plovilima i dalje vrše potragu desne obale Dunava u potrazi za tijelom ženske osobe za koju se pretpostavlja da je bila s djetetom (4) koje se utopilo u petak prije podne kod Vukovara. Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj DŽigumović rekao je kako se potraga i dalje nastavlja te da saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju da se traga za majkom (28) djeteta koje se utopilo.

„Sve ukazuje kako se radi o nesretnom slučaju“, rekao je Džigumović najavljujući i da će biti obavljena obdukcija tijela smrtno stradaloga djeteta.

Voditelj akcije ispred Hrvatske gorske službe spašavanja Zlatko Becić rekao je kako će se danas raditi pretraga 10-12 kilometara desne obale Dunava. Najavio je isto tako i kako će uz ronioce, tri plovila HGSS-a u potragu uključiti i potražne pse za detekciju tijela.

„Danas su uvjeti potrage bolji jer se smirio vjetar kao i vodene struje. Problem nam je i nikakva vidljivost tako da ronioci sve što rade i pretražuju rade na opip jer vidljivosti gotovo da nema“, rekao je Becić.

Neslužbene informacije govore da se traga Željkom Šalaić Roknić dok je smrtno stradalo dijete njen sin Stefan.