Sve spremno za 52. Vinkovačke jeseni

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na 52. Vinkovačkim jesenima koje se održavaju od 8. do 17. rujna, nastupit će gotovo 10.000 sudionika u više od 60 različitih priredaba, a očekuje se kako će manifestaciju posjetiti između 120.000 i 150.000 gostiju, rečeno je na konferenciji za novinare članova Organizacijskog odbora.

“Zahvaljujem medijima na potpori i što Vinkovačke jeseni koje nemaju konkurenciju među manifestacijama na kontinentu, prikazuju onakvima kakvima i jesu. Vinkovci i cijela Hrvatska žive za ove 52. Vinkovačke jeseni od 8. do 17. rujna kada 10-ak tisuća ljudi sudjeluje u njima i kada će naš grad posjetiti 100 do 150 tisuća posjetitelja. Pozivam goste na posjete naš grad u vrijeme održavanja 52. Vinkovačkih jeseni i provedu 10 lijepih dana kod nas”, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora 52. Vinkovačkih jeseni, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Zahvalio je brojnim sponzorima kao i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović što je prihvatila visoko pokroviteljstvo nad 52. Vinkovačkim jesenima.

Po riječima Stjepana Đurkovića, tajnika Organizacijskog odbora, kao i svake godine i ovogodišnje Jeseni započet će s županijskom Smotrom folklora na kojoj će se kroz nekoliko večeri predstaviti 57 folklornih skupina s područja Vukovarsko-srijemske županije.

“Svečano otvorenje je u petak, 15. rujna pod geslom „Ex Slavonia“ prema scenariju naše stalne scenaristice Ane Cvenić gdje će biti preko 200 izvođača. Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina i svečani mimohod je u subotu i nedjelju 9. i 10. rujna, a u subotu i nedjelju je Državna smotra izvornog hrvatskog folklora gdje će se predstaviti 40 najboljih folklornih skupina. Najatraktivnija priredba i vrhunac Jeseni je nedjeljni mimohod u kojemu će biti 81 KUD, te 30 svečano ukrašenih konjskih zaprega i jahača. Mislim da je program bogat i da će posjetitelji i gosti našeg grada imati što vidjeti”, ocjenio je Đurković.

Mirjam Jukić, direktorica Promo Cibalae d.o.o. napomenula je kako je novost ovogodišnjih Jeseni Vinski grad.

“U Vinskom gradu će se predstaviti najbolji domaći, ali i strani vinari, a nakana nam je da uz slavonski kulen i rakiju, promoviramo kulturu pijenja vina. Na našem Sokaku pak novost je pozornica koja je ove godine postavljena na ulaz Sokaka, a i u tom dijelu pripremili smo bogat program svih deset dana”, rekla je Jukić koja je predstavila i redizajniranu web stranicu Vinkovačkih jeseni, a koju je prigodno u rad pustio gradonačelnik Ivan Bosančić.