Potpisani ugovori za razvoj cikloturizma u pet slavonskih županija

cikloturizam, galić, vukovarsko-srijemska županija
Foto: Ministarstvo turizma

NOVA GRADIŠKA, Nakon 8. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, održane u utorak u Novoj Gradiški, Vlada je sa županijskim i lokalnim vlastima potpisala 18 ugovora za natječaje i pozive ukupne vrijednosti 422,7 milijuna kuna među kojima i za razvoj cikloturizma u pet slavonskih županija.

Vukovarsko-srijemskoj županiji odobrena je za razvoj cikloturizma u 2019. godini potpora u iznosu 355.300,00 kuna.

“Kroz Program razvoja cikloturizma te osiguravajući bespovratne potpore aktivno pružamo podršku javnom sektoru i jedinicama regionalne samouprave u jačanju ovog sve važnijeg oblika turizma”, poručio je ministar turizma Gari Cappelli nakon potpisivanja ugovora s predstavnicima pet slavonskih županija.

Cappelli je podsjetio kako je s ciljem razvoja cikloturizma Ministarstvo turizma nedavno kroz rad Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma predstavilo aplikaciju CROATIA BIKE ROUTES. Uz podršku Ministarstva turizma razvijen je sadržaj Slavonije i dijela kontinetnalne Hrvatske. Njime se domaćim i inozemnim cikloturistima osiguravaju potrebne informacije na moderan način te se adekvatno promoviraju cikloturistički sadržaji u Hrvatskoj.

Više o aplikaciji možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://cbr.hr/, a više o projektima i radu Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://cikloturizam.hr/

U ime Vukovarsko-srijemske županije ugovor je potpisao župan Božo Galić.