Potpisani i dodijeljeni ugovori za sufinanciranje projekta udruga iz područja sporta

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VINKOVCI, Županijski čelnici danas su predstavnicima udruga iz područja sporta u Vukovarsko – srijemskoj županiji, koje su se javile na Javni poziv za sufinanciranje projekata, uručili potpisane ugovore. Na Javni poziv su se prijavile 152 udruge od kojih je njih 147 zadovoljilo propisane uvjete i danas su im dodijeljeni ugovori.

„Ove je godine bio rekordan broj sportskih udruga koje su se javile na ovaj javni poziv. Pojedinačni iznosi nisu veliki jer imamo velik broj udruga. Pokazali smo namjeru da bi one koje su bili uspješni nagradili više, ali takvih sportskih udruga u našoj županiji ima jako puno. Od sljedeće godine, sukladno Zakonu o sportu, raspodjela sredstava ove vrste ići će isključivo preko Županijskog saveza športova. Kako smo primijetili osjetno se i poboljšao i proširio rad svih sportskih udruga na području županije. Malo su rascjepkane ali pokušat ćemo preko Županijskog saveza športova, kao i dosad, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom te Ministarstvom turizma i sporta na čiji se natječaj ove godine javio iznimno velik broj udruga s područja županije, financirati sve njihove potrebe“, rekao je pročelnik županijskog Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.

Dodao je kako je u županijskom proračunu za ovu namjenu osigurano nešto više od 53 tisuće eura. Najmanji iznos po projektu iznosi 300, a najveći 950 eura. Udruge su mogle prijaviti projekte koji se odnose na: poticanje i promicanje sporta, provođenje sportskih aktivnosti djece i mladeži, savjetovanja, edukacije i radionice sportaša te osoba koje obavljaju stručne poslove u sportu, sportsku pripremu (trening i pripreme), sportske manifestacije, obljetnice, memorijalne turnire, sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom i održavanje te korištenje sportskih građevina.

„Svake godine, hvala Bogu, imamo sve više sportskih udruga pa je samim time i sve veća potražnja za financijskim sredstvima Županije. U maksimalno mogućoj mjeri izlazimo u susret. Nadamo se da će dobivena sredstva mnogima pomoći u određenoj mjeri upravo zbog velikog izbora područja potrošnje“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.