Potpisan ugovor koji će dodatno unaprijediti usluge vinkovačke bolnice

Foto: Opća županijska bolnica Vinkovci

VINKOVCI, Danas su u vinkovačkoj bolnici potpisani ugovori s dobavljačima opreme u sklopu projekta ”Unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnica/dnevnih kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci”. Nositelj projekta je OŽB Vinkovci, a program uključuje poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama. Ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna. Uz predstavnike tvrtki Drager Medical Croatia, Rimc Krško, Zvccon, te Panon Trade iz Brestovja – Rakitje, potpisivanju govora nazočio je i župan Božo Galić koji je rekao kako ga vesele ovakve investicije u opremu i bolju kvalitetu pružanja usluga.

“Mi ne stojimo samo na ovome i drugim zajedničkim projektima već stalno radimo na poboljšanju kompletne usluge, kako u bolnicama, domovima zdravlja, na hitnom prijemu tako i na Zavodu za javno zdravstvo. Problem je zadržati struku u Slavoniji i moramo naći načina, te osigurati bolje uvjete rada za sve kadrove”, rekao je Galić.

Ravnatelj bolnice, Krunoslav Šporčić istakao je da je riječ o projektu koji uvelike pridonosi kvaliteti liječenja pacijenata.

“Riječ je o operacijama koje se izvode u jednom danu, pa pacijent nije izložen dugotrajnom liječenju. Takav način zbrinjavanja pacijeta jeftiniji je zabolnicu, a zahvati su jednako kvalitetni. Primjerice, do sada je bolnica radilao ko 600 operacija katarakte godišnje, a u iduće dvije godine planiramo taj broj povećati na 1000 što će značajno pridonijeti smanjenju liste čekanja na zahvat koji u Hrvatskoj bilježi rekordne liste čekanja”, istakao je Šporčić.