Postavljene nove 4 kamere za nadzor brzine na području županije

Foto: www.novosti.hr

VINKOVCI, Proteklih nekoliko dana na prometnicama Vukovarsko – srijemske županije postavljene su četiri nove kamere za nadzor brzine prometa.

Kamere su postavljene na cesti Vinkovci-Rokovci, kod skretanja za Lovačku kuću Kunjevci i na raskrižju južne vinkovačke obilaznice i Ulice Josipa Kozarca, gdje je kamera postavljena kod mosta preko Bosuta. Isto tako kamera je postavljena i u Vukovaru, na adresi Priljevo 133 preko puta INA benzinske pumpe, kao i u Ivankovu na adresi Gorjani 252.

Prethodno su jetos nadzorne kamere postavljene u Vinkovcima, u Boškovićevoj ulici kao i ulici H.V. Hrvatinića, na križanju državne ceste s cestom Bobota – Vera kao i na cesti Vinkovci – Županja kod Gradišta. Radi se o kamerama koje osim brzine kretanja vozila bilježe i druge prometne prekršaje, poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela pri vožnji, vožnje neregistriranog vozila i slično.

“Svrha postavljenja nadzornih kamera je smirivanje brzine prometnog toka i preveniranje počinjenja drugih prometnih prekršaja i nastanka štetnih događaja na obuhvaćenim cestovnim lokacijama”, pojašnavaju iz PU Vukovarsko – srijemske.

Treba znati i kako su za odabir lokacija postavljanja kamera presudni bili  pokazatelji mjesta na kojima se događaju najteže prometne nesreće uzrokovane prebrzom vožnjom.