Održan Vukovarski festival igre i smijeha (VUFIS)

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, U organizaciji Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima Golubica Vukovar održan je festival igre i smijeha nazvan VUFIS. Radi se o festivalu na kojem sudjeluju udruge i ustanove s područja Vukovarsko – srijemske županije koje skrbe o osobama s intelektualnim oštećenjima.  

Uz članove Golubice Vukovar na festivalu su sudjelovali članovi Mala Terezija Vinkovci, Dom za psihički bolesne i odrasle osobe Nuštar, Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice Gunja, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udruga osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, Dječji dom Sveta Ana Vinkovci te Cjelodnevni boravak za odrasla osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja.

Prema riječima predsjednice udruge Golubica Ivane Azenić Dubravčić sve udruge su se posjetiteljima predstavili kroz kratki program koji su pripremili. Napomenula je i kako je festival organiziran povodom međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

„Ovo je osmi po redu VUFIS, a cilj ovakvih i sličnih događanja je doprinijeti zajednici, promovirati volonterstvo, poticati socijalizaciju i integracije korisnika udruga u lokalnu zajednicu kao i poboljšati suradnju i razmjenu iskustava sa srodnim udrugama i ustanovama na razini naše županije“, reka je Azenić Dubravčić.