Postavljena biciklistička stajališta u Vukovaru

Foto: zagrebacki.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica za kulturu i turizam Marina Sekulić predstavili su projekt Biciklističkih stajališta koja su proteklih tjedana postavljeni na području grada. Kroz natječaj Hrvatske turističke zajednice Grad Vukovar je realizirao projekt postavljanja jednoga biciklističkog stajališta, koje se nalazi na parkiralištu kod Hotela Dunav, i dva bike – boxa postavljenih kod Vodotornja i u Adici.

„Biciklističko stajalište postavljeno je uz buduću biciklističku stazu koja je dio međunarodne rute Dunav EuroVelo 6. Prekriveno je nadstrešnicom, a sadrži meteo stanicu, interaktivni touch display na koji se aplicira mobilna aplikacija „Vukovar na dlanu”, USB punjač za mobitele, kutija s alatom, info kartografski pano kao i punjač za električne bicikle“, rekla je Sekulić dodajući kako j stajalište namijenjeno biciklistima ali i svim drugim turistima.

Predstavljajući stajalište Sekulić je pokazala i kutiju s alatom za brze popravke, a u kojoj se nalazi nekoliko unutrašnjih guma, ključeva i pumpa za gume. Bike –boxovi u sebi sadrže alat i pumpu, stalak za bicikle, klupu za odmor te info pano s kartom biciklističkih ruta u gradu i okolici.

„U Gradu Vukovaru smo prepoznali da je biciklistički turizam u porastu te smo stoga odlučili pokrenuti projekt Biciklističkih stajališta. U planu je i izgradnja što više kilometara biciklističke staze u gradu Vukovaru kako bi povezali Borovo Naselje sa Vukovarom, a nastavak staze uzduž ulice Bana J. Jelačića rezultirala bi povezivanjem grada s prigradskim naseljem Sotin. Time bi Vukovar dobio mrežu biciklističkih staza kojom bi doprinijeli sigurnosti biciklista“, rekao je Pernava.

IVAN MATIĆ