Vukovarski SDP protiv zatvaranja borovske trgovine u vukovarskoj četvrti Borovo naselje

VUKOVAR, Nakon vijesti o zatvaranju trgovine Borova u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, što je potvrdila i Uprava tvrtke, priopćenjem za javnost oglasila se Gradska organizacija SDP-a Vukovara. Navode kako ih je vijest o zatvaranju najstarije trgovine tvornice Borovo zatekla ali i da su, ne ulazeći u poslovni svijet tvornice, rentabilnost i isplativost rada trgovine, mišljenja da je Uprava tvornice trebala poduzeti sve u svojoj poslovnoj moći i spriječiti ovu povijesnu nespretnost.

„Trgovina u Borovu naselju je posljednji podsjetnik na radnička i prosperitetna vremena. Istina je da je trgovina u Borovu naselju odumirala, no namjerno ili ne, činjenica je da u borovsku trgovinu nisu stizale najnovije kolekcije, da prostor nije obnavljan godinama i ona se jednostavno gasila. Ono što su sve uprave do sada mogle je prepoznavanje i uvažavanje važnosti koju trgovina u Borovu naselju ima. Ona je emotivni simbol Vukovara i Borova naselja“, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

Navode i kako se s malo dobre volje mogao u njoj postaviti i izložbeni, muzejski dio, ilo pak imati stalne outlet prodaje, uz one najsuvremenije, tek izašle iz tvornice.

„Samo na ovakav način se trebalo i moglo graditi priču o tvornici i njenoj budućnosti, a da joj istovremeno ne zaboravimo povijest na koju bismo svi trebali biti ponosni. Zatvaranjem trgovine u Borovu naselju, zatvorili smo još jedna, pretposljednja vrata. Vrata svih onih koji su u prošlosti radili u tvornici, odgajali svoju djecu, obrazovali ih i školovali u naselju. Borovskoj je tvornici, kao i trgovini, mjesto u Borovu naselju. Odatle je sve poteklo i ne bi smjelo završiti“, zaključuju iz SDP-a.

IVAN MATIĆ