Poslovno-inovacijski centar uskoro svoja vrata otvara poduzetnicima

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je s predstavnicima tvrtki „SolarisPons“ iz Osijeka i „Školski servis“ iz Zagreba ugovore o dalje opremanje Poslovno-inovacijskog centra . Radi se o ugovorima o izgradnji sunčane elektrane na krovu zgrade Poly, koja se nalazi u okviru Gospodarske zone, i njenom opremanju što se tiče uredskog materijala i informatičke opreme. Ugovor o izgradnji sunčane elektrane vrijedan je 1,25 milijuna kuna pri čemu snaga elektrane iznosi 102 kW, dok je očekivana godišnja proizvodnja struje oko 124,84 Mwh. Za posao opremanja objekta osigurano je nešto manje od 750.000 kuna.

„Objekt je površine 10.000 kvadrata i u njega će, kada bude stavljen u funkciju, biti smještene tri sastavnice Poslovno-inovacijskog centra BIC  Vukovar. Već imamo niz zainteresiranih poduzetnika za poslovanje u ovome objektu“, rekao je Penava.

Dodao je i kako su do sada interes pokazale tvrtke iz Slovake, Italije, Nizozemske i Poljske pri čemu su kao najizgledniji njeni stanari tvrtke iz Slovačke i Italije. Broj zaposlenih ovisiti će o djelatnostima s kojima se tvrtke bave ali se očekuje otvaranje 200-300 radnih mjesta.  Poslovno-inovacijski centar će biti otvoren tijekom mjeseca listopada. U njemu će tvrtke imati osiguranu svu potrebnu infrastrukturu, odnosno, trebat će samo unijeti strojeve kako bi mogli započeti raditi. Pri tome će imati i  subvencionirane cijene zakupa poslovnog prostora kao i osiguranja savjetovanja i stručne seminare.

IVAN MATIĆ