Poslije šest dana od prometne nesreće od zadobinih ozlijeda preminulo dijete u KBC Osijek

Foto: PU vukovarsko-srijemska

VINKOVCI, Od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, koja se 7 travnja dogodila na cesti Andrijaševci – Retkovci, danas je u KBC Osijek preminulo dijete. Potvrdila je to PU vukovarsko – srijemske pozivajući se na informacije iz KBC Osijek navodeći kako je smrt nastupila u 18:20 sati.

Dan poslije nesreće policija je navela kako je očevidom utvrđeno je kako je zbog tehničke neispravnosti došlo do eksplozivne dekompresije pneumatika stražnjeg lijevog kotača osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka. Uslijed toga je 27-godišnjakinja izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom prešla na suprotnu prometnu traku, gdje je udarila u teretni automobil – kombi daruvarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak, dolazeći joj u susret.

“Dvoje djece, koje je na zadnjem sjedištu osobnog automobila prevozila 27-godišnjakinja, nije bilo vezano sigurnosnim pojasevima te su uslijed udara ispali iz automobila kroz vjetrobransko staklo i pali u zemljani odvodni kanal, prilikom čega je jedno dijete zadobilo teške tjelesne ozljede opasne po život, a drugo teške tjelesne ozljede. Djeca su iz OŽB Vinkovci prevezena u KBC Osijek na daljnje liječenje. U prometnoj nesreći teške ozljede zadobila je i 27-godišnja vozačica, dok su 31-godišnji suvozač u njenom automobilu i 28-godišnji vozač kombi vozila lakše ozlijeđeni. Izvršenim alkotestiranjem oboje vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu”, izvijestila je policija.

Protiv 27-godišnjakinje policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.