Posjetite jedinstven advent u Slavoniji – Advent u Mohovu

Foto: Dolina mamuta

MOHOVO, U organizaciji Udruge Dolina mamuta iz Mohova u petak, 13. prosinca, obilježit će se još jedan Advent u Mohovu. Ovo je treća godina za redom kako članovi ove udruge i mještani Mohova obilježavaju advent. Interesantno je i kako u organizaciji adventa u ovom iločkom prigradskom naselju sudjeluju svi građani Mohova bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest.

Govoreći o adventu u svome selu mještani Mohova kažu kako su prve godine sve organizirali nekako na brzinu. Već prošle godine za ovu manifestaciju čulo se mnogo dalje od granica sela pa se u središtu Mohova okupilo više gostiju nego što selo broji stanovnika. Organizatori očekuju kako će ove godine imati još više posjetitelja. Središte sela je još bogatije ukrašeno i sada ga krasi više od 2 kilometra svjetlećih lampica. Tu su i jaslice u prirodnoj veličini. Organizatori su za ovu priliku u središtu postavili šator kao i nekoliko štandova. Posjetitelji će imati prilike kušati i kuhano vino, čaj, kobasice…  Za pravi adventski ugođaj osigurana je i božićna glazba.

Govoreći o organizaciji mještani kažu kako su se uključili svi u selu, odnosno da je pomogao svatko koliko je i kako mogao. Mohovo je selo koje trenutačno broji 200-ak stanovnika od kojih se većina njih bavi poljoprivredom.