Popis nagrađenih na sjednici Županijske skupštine

Foto: Ivan Matić

ŽUPANJA, Na današnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine dodijeljena su i priznanja zaslužnima za rad i djelovanje tijekom protekle godine kao i tijekom dosadašnjeg života.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je vlč. Marku Bubalu, svećeniku u miru, za  iznimna postignuća u području humanitarnoga i pastoralnoga djelovanja te podizanju digniteta svećeničkoga zvanja. Nagrada za životno djelo uručena je i prof. arheologije i višegodišnjoj ravnateljici Gradskog muzeja Vukovar Ružici Marić za izniman doprinos kulturi te čuvanju hrvatske kulturne i povijesne baštine.

Nagradu Županije dobili su Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara (za dosadašnje rezultate u razvoju visokoobrazovne djelatnosti i obrazovanju studenata na području županije), tvrtka ZUKI (za iznimna ostvarenja u području gospodarske djelatnosti te obilježavanja 30 godina    uspješnog poslovanja), prof. dr.sc. Đuro Senčić (za izniman doprinos u području znanosti i obrazovanja) i Vladimir Voćanac (za izniman doprinos u području kulture i obrazovanja te humanitarnoga djelovanja).

Povelja Vukovarsko – srijemske županije uručena je Stjepanu Draganiću (za izniman doprinos zbrinjavanju stanovnika i imovine na području županije), Ivanu Schweizeru (za izniman doprinos u području humanitarnoga djelovanja), Stjepanu Jurilju (za izniman doprinos u području humanitarnoga djelovanja), Darku Grdeniću (za izniman doprinos u području humanitarnoga djelovanja), Vlatku Miksadu (za izniman doprinos u području humanitarnoga djelovanja), Dariji Gongeti (za iznimna ostvarenja u području prosvjete te predanoga pedagoškoga rada na ostvarivanju prava djeteta), Dječjem vrtiću Vukovar 1. (za izniman rad u predškolskom sustavu, povezivanju s lokalnom zajednicom, humanitarnom djelovanju te djelovanju na očuvanju i zaštiti okoliša) i Karate klubu Max iz Ivankova (za izniman doprinos u području sporta te rada s djecom i mladima).