Ponovno uhićena dvojica Moldavaca koji su u petak pobjegli policiji iz “marice”

Foto: MUP RH

ĐAKOVO, Dvojica 22-godišnjih Moldavaca, koji su pobjegli iz policijske „marice“ u petak dok su prevoženi u Zatvor u Osijeku, ponovno su uhićeni u nedjelju navečer ali ovaj put kod Đakova. Podsjećamo kako je dvojac uhićen u srijedu navečer, oko 22 sata, na auto cesti prilikom prijevoza migranata.

Prvoosumnjičeni je upravljao kombijem francuskih registracijskih oznaka u kojem je bilo više stranih državljana koji su ilegalno prešli državnu granicu. Kombi su zaustavila tri policijska vozila poslije čega je prvoosumnjičeni vozilom kretao „naprijed – nazad“ te oštetio tri policijska vozila. Jedan od policajaca je radi ugroženosti života, a i kako bi spriječio bijeg osumnjičenoga, ispalio hitac u gumu kombija. Drugoosumnjičeni je za to vrijeme bio u vozilu kod obližnjeg odmorišta Spačva.

Poslije svega ostaje da se vidi kako i na koji način su dvojica Moldavaca uspjeli pobjeći iz policijske „,marice“. Naime, oni su poslije uhićena dovedeni kod istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru koji im je odredio jednomjesečni pritvor. Odatle su odmah, u policijskoj „marici“, krenuli put Zatvora u Osijeku gdje nisu tada stigli jer su uspjeli pobjeći. Nekako su izazvali mehanički kvar i pobjegli.