Policija se oglasila o ponovnom uhićenju dvojca iz Moldavije, najavljen disciplinski postupak protiv policajaca koji su ih pratili u Zatvor u Osijeku

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su utvrdili sumnju da su tri Vinkovčana zloupotrebljavala opojnu drogu. Naime, u petak 11. veljače policijski službenici ove Uprave su u Vinkovcima u jednom ugostiteljskom objektu tijekom opservacije zatekli 21-godišnjaka u nezakonitom posjedu opojne droge hašiš u količini od 26,6 grama, 19-godišnjaka u protuzakonitom posjedu opojne droge speed u količini od 0,5 grama te smo kod maloljetnika pronašli 527 grama marihuane koju je posjedovao na protupropisan način. Policijska uprava vukovarsko-srijemske je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu radi sumnje da su sva tri muškarca počinila kazneno djelo protiv zdravlja ljudi – Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom hrvatskom državljankom iz Mrzovića, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“. Naime, 22-godišnjakinja je u petak 11. veljače 2022. godine u Nuštru zatečena da upravlja osobnim automobilom Golf na kojem su se nalazile šibenske registarske oznake, a policijski službenici su provjerama utvrdili da se na tom vozilu nalaze ne pripadajuće registarske oznake. Registarske pločice su oduzete, a protiv osumnjičene slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

U nedjelju, 13. veljače 2022. godine, oko 20.25 sati suradnjom policijskih službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske i osječko baranjske, na području mjesta Kuševac na području Policijske uprave osječko-baranjske, pronađena su i uhićena dvojica muškaraca koja su u petak, 11. veljače tijekom preprate do Zatvora u Osijeku  – zbog krijumčarenja i pokušaja teškog ubojstva – zbog mehaničkog kvara uspjela pobjeći iz vozila.

„Policija je oko 18,20 sati zaprimila dojavu građana da su u šumi kod Širokog Polja uočene osobe koje odgovaraju opisu bjegunaca. Dojava građana pokazala se korisnom i točnom te su policijski službenici – uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje – uhitili bjegunce. Zahvaljujući dobroj suradnji policije i građana – kojima se ovom prilikom zahvaljujemo – bjegunci su predani u Zatvor u Osijeku jer im je ranije određen istražni zatvor. Vezano uz bijeg uhićenika iz policijskog vozila tijekom njihove preprate u Zatvor u Osijeku, ova Policijska uprava je preispitala način postupanja policijskih službenika te je utvrđeno kako nisu postupali sukladno standardnim operativnim postupcima, zbog čega će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak“, navode iz policije.

Tijekom vikenda, od 11. do 13. veljače 2022. godine dogodile su se 4 prometne nesreće, 2 sa ozlijeđenim osobama i 2 prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Na autocesti A3 kod Bošnjaka, 46- godišnja vozačica, državljanka Turske, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa, nalijeće osobnim automobilom na zadnji dio teretnog automobila pri čemu su vozačica i troje putnika, državljani Turske, zadobili lake tjelesne ozljede.

U Cerni, 34-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu (1,25 g/kg), nije se kretao sredinom prometne trake već je prešao sa kolnika na bankinu i odvodni kanal, sletio sa ceste i zadobio lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se Privlaci i Otoku.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 22 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,05 g/kg zabilježena je kod 59-godišnjeg vozača u Svinjarevcima.

Ističemo, dana 13. veljače 2022. godine u 00,30 sati u Starim Mikanovcima zatečen je 35-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu od 1,53 g/kg i pod zabranom (zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima). Nakon provedenog žurnog postupka pred Prekršajnim odjelom Općinskom Suda u Vinkovcima, izrečena mu je novčana kazna u visini 29.000,00 kn i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju 12 mjeseci.

Stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, od čega 17 snimaka državnoj cesti DC55 kod Gradišta.