Grad Vinkovci kreće u potragu za strateškim partnerom u HNK Cibaliji

VINKOVCI, Grad Vinkovci kao većinski vlasnik HNK Cibalia pokrenut će postupak pripreme dokumentacije temeljem koje će zainteresirani investitori imati uvid u postojeće stanje ali i potencijale koje Cibalia nudi, a sve u sklopu priprema za iznalaženje strateškog partnera u tome nogometnom drugoligašu.

Temeljem rezultata provedenog javnog natječaja Gradsko vijeće donijet će Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja s kojim će Grad zaključiti ugovor kao strateškim partnerom, izvjestili su iz gradske uprave podsječajući kako je na prošloj sjednici Gradskog vijeća odlučeno da će se već u srpnju pokrenuti postupak pronalaženja strateškog partnera za rad i financiranje HNK Cibalia.

“Uz obilježavanje 100 godina postojanja, 2019. tako će biti prijelomna za budućnost Cibalije, a grad Vinkovci kao većinski vlasnik poduprijet će dugogodišnja nastojanja kluba za ulaganje u infrastrukturu i prateće objekte, posebno važne za šest uzrastnih kategorija Škole nogometa koja svakodnevno bilježi sve veći interes”, poručuju iz Bana Jelačića 1.

Navodi se i kako je gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića Gradsko vijeće ovlastilo da u procesu nalaženja strateškog partnera provede pripremne radnje i objavu javnog natječaja prikupljanja ponuda za strateška ulaganja u HNK Cibalia.