Položeni vijenci na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana danas je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno zamjenikom župana Franjom Oreškovićem, položilo je zajednički vijenac te zapalilo svijeće za sve poginule, nestale, ubijene i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

„Kao uvijek, u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana došli smo se pomoliti, pokloniti i zahvaliti svim poginulim, ubijenim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljicama i braniteljima, ali i našim bližnjima. Njih nažalost više nema, ali su uvijek s nama i u nama. Svi oni neka počivaju u miru Božjem. Dani su ovo kada se miješaju osjećaji boli i ponosa, a ovakvim obilježavanjima trajno čuvamo uspomenu na hrabrost i žrtvu svih naših heroja. Osim toga, prisjećamo se i naših najmilijih koji više nisu s nama, s nadom da su svi pronašli svoj mir“, rekao je zamjenik župana Franjo Orešković.

Počast žrtvama odala su i izaslanstva Ministarstva obrane RH, Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva hrvatskih branitelja RH te članovi Savjeta za branitelje župana Vukovarsko-srijemske županije, a molitvu za sve heroje Domovinskog rata predvodio je gvardijan i župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova Tonio Vučemilović.

Prije izaslanstva Vukovarsko – srijemske županije vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju položilo je i izaslanstvo Grada Vukovara.