Policija zabilježila 14 prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama

VINKOVCI, Prema navodima PU Vukovarsko – srijemske tijekom 8./9. siječnja provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću u Novim Jankovcima iz koje je otuđen razni alat, čime je vlasniku, 40-godišnjaku iz Starih Jankovaca, pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Od 8. do 10. siječnja 2021. godine na području PU evidentirano je 14 prometnih nesreća, od čega 12 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 10. siječnja oko 13 sati na cesti Otok-Vrbanja, 48-godišnja vozačica nije prilagodila vožnju uvjetima na cesti te je vozilom sletjela u odvodni kanal, pri čemu je 76-godišnja putnica teško ozlijeđena, a 70-godišnja putnica lakše ozlijeđena.

Druga prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se 10. siječnja u 16,40 sati u Vinkovcima. Upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,80 g/kg), 60-godišnjak je vozilom udario 50-godišnju pješakinju koja je kolnik prelazila na obilježenom pješačkom prijelazu, pri čemu je teško ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (tri prometne nesreće), Vinkovcima (dvije prometne nesreće), Županji (dvije prometne nesreće), Negoslavcima, Iloku, Nuštru, Donjem Novom Selu i na autocesti Zagreb-Lipovac.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli tri vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija zabilježena je kod 31-godišnjeg vozača u Otoku (1,77 g/kg).

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 60 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.