Policija u kontroli ugostiteljskih lokala naišla na kršenje odluka stožera Civilne zaštite

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske nastavili su sinoć, 27. studenog, zajedno sa inspektorima Civilne zaštite i Državnog inspektorata obavljati kontrolu ugostiteljskih objekata na području županije s ciljem nadzora poštivanja Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a u njih tri na području Komletinaca i Ivankova te Vukovara u kojem je tijekom kontrole došlo i do narušavanja javnog reda i mira, utvrđeno je kršenje zakona.

“Tako smo 26. studenog oko 23,20 sati u ugostiteljskom objektu u Komletincima u ulici Braće Radića utvrdili kršenje spomenute Odluke, na način da je ugostitelj, 26. godišnjak iz Nijemaca, uslužio dva gosta pićem. Ugostiteljski objekt je  ispražnjen, a protiv 26. godišnjaka je sačinjena obavijest o počinjenom prekršaju”, navode iz policije.

Oko 23 sata, u ugostiteljskom objektu na Trgu Bana Josipa Jelačića u Ivankovu zatečeno je oko deset gostiju. Policija je spriječila njihovo daljnje zadržavanje u objektu te je protiv 24-godišnjaka iz Ivankova, koji je posluživao pića, podnijeto izvješće zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti.

U subotu, oko 00,35 sati, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru, Dr. F. Tuđmana, zatečeno je nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira, izvjestili su iz PU vukovarsko-srijemske navodeći kako je prilikom legitimiranja muške osobe, koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir. 

Kako bi utvrdili njihove identitete policijski službenici su obojicu doveli u službene prostorije policije. S obzirom da je druga muška osoba odbijala poći, doveden je uz uporabu tjelesne snage. 

U službenim prostorijama policije utvrđeno je da se radi o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku te je nad njima provedena prekršajna obrada zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija te će ih policija prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. S obzirom da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, policija će o tome izvijestiti nadležnu instituciju zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju, navodi se.