Policija pronašla pljačkaše benzinske postaje u Starim Jankovcima

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru policija je u subotu pretražila kuću 37-godišnjaka iz Vinkovaca koji se sumnjiči da je uz prijetnju oružjem počino razbojništvo u benzinskoj postaji u Starim Jankovcima. Temeljem pretrage kod 37-godišnjaka je pronađen jedan neprijavljeni pištolj sa 3 pripadajuća streljiva, dva plinska pištolja i jednu imitaciju pištolja (plastični). Provedenom pretragom pronađeni su i drugi predmeti povezivi sa počinjenjem kaznenog djela, glede čega je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje. Daljnjim izvidima i istraživanjima policija je ukazala sumnju da su 37-godišnji i 19-godišnji hrvatski državljani, s područja Vukovarsko – srijemske županije, i 54-godišnji bosanskohercegovački državljanin iz Uskoplja, počinili kazneno djelo razbojništva na benzinskoj postaji u Starim Jankovcima te su stoga kazneno prijavljeni.

U petak 23. srpnja 2021. godine u 12,45 sati u Vukovaru, u ulici Kardinala Alojzija Stepinca, došlo je do požara na vanjskom dijelu trgovine, gdje je središte bilo na nadstrešnici. Intervenirala je odmah JVP Vukovar koji su ugasili požar i stvorili uvjete za očevid policije i protupožarnog inspektora. Očevid je ukazao kako je došlo do nekontroliranog odbacivanja gorive tvari (opušci i slično) na kartonsku ambalažu te trgovine,  koja se nalazila ispod nadstrešnice, a uzrok požara je toplinska energija gorivih dijelova krute tvari. Nadstrešnica je opožarena te je vlasnici trgovine, 60-godišnjakinji iz Vukovara, pričinjena materijalna šteta uz iznosu od više tisuća kuna. U trgovini je bila nazočna i 46-godišnja trgovkinja, koja je u požaru lakše tjelesno ozlijeđena zbog opeklina na njenim rukama, jer je zatvorenim vratima odvojila vanjski dio objekta s trgovinom, kako se požar nadstrešnice ne bi proširio. Vlasnica je materijalno oštećena dok je trgovkinji u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru pružena liječnička skrb. Izvješće o očevidu će biti proslijeđeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U nedjelju, 25. srpnja oko 19,10 sati u Županji u ulici Gredice, došlo je do požara obiteljske kuće, a nitko nije ozlijeđen, nego su tadašnji ukućani pretrpjeli veliku materijalnu štetu te su doživjeli prepast. Brzo su intervenirali djelatnici DVD Županja. Policija i protupožarni inspektor i dalje provode očevid.

U posljednja dva tjedna, od 12./26. srpnja 2021. na području Županije, policija je odstranila, sigurno spremila i potom uništila slijedeća prikupljena minsko eksplozivna sredstva:

U Vukovaru , u ulici Bana Josipa Jelačića, 19. srpnja 2021. godine, tijekom zemljanih radova radni stroj je iskopao neeksplodiranu minobacačku granatu te su ju policijski službenici sigurno uništili.

Također u Vukovaru, ulica Priljevo, 23. srpnja 2021. godine, tijekom utovara pijeska pronađena je jedna minobacačka granata, koju su policijski službenici odstranili.

Naposljetku, u Vukovaru 24. srpnja 2021. godine, jedna osoba je anonimno dragovoljno predala lovačku pušku.

Tijekom vikenda, od 23. do 25. srpnja 2021. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 7 prometnih nesreća, od čega je jedna sa ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom kao posljedicom.

U Cerni, Ulici kralja Tomislava, 19-godišnji „mladi“ vozač osobnog automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila raskrižju ulica i zavoju u lijevo, sletio je u odvodni kanal gdje se i zaustavio na desnoj bočnoj strani vozila. Istom prilikom zadobio je lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se, po jedna, na županijskoj cesti Ž4218 Štitar-Županja, Vinkovcima, GP Principovac, Mirkovcima, Iloku i Ivankovu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 9 vozača s nedozvolenom prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,91 g/kg zabilježena je kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ilači.

Jednako tako, na području Privlake zatečen je 49-godišnji vozač osobnog automobila kod kojeg je preliminarnim testiranjem utvrđena nedopuštena prisutnost opojne droge (kokain) u organizmu. Prema ukupno dva vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 104 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-2 kod Bobote, 61 prekršaj.

Tijekom vikenda, u petak i subotu, zabilježene su i značajne gužve na prilazima graničnim prijelazima Županja i Tovarnik, a ispred GP Bajakovo kolona se teretnog i putničkog prometa u vršnom dijelu formirala u duljini do 7 kilometara.