Policija pronašla odgovorne za napad na 28-godišnjaka i predala ih pritvorskom nadzorniku PU

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Temeljem prikupljenih saznanja o fizičkom napadu više osoba na dvojicu muškaraca, koji se zbio 21. studenog oko 2 sata u prostorijama lovačkog društva u Starim Jankovcima, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje nad 21, 37 i 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su tijekom navedenog fizičkog napada osumnjičena trojica, svi iz Srijemskih Laza, tjelesnom snagom nanijeli ozljede dvojici 28-godišnjaka.

„Napad su zaustavili prisutni građani, a obojica ozlijeđenih su odmah prevezeni u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, gdje su 28-godišnjaku iz Antina utvrđene lakše tjelesne ozljede, dok je 28-godišnjak iz Vinkovaca zbog težine ozljeda prevezen u KBC Osijek, gdje mu je nakon liječničke obrade konstatirana teška tjelesna ozljeda. Protiv trojice osumnjičenika policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubojstva u pokušaju i kaznenog djela Teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 28-godišnjaka iz Antina“, izvijestili su iz PU.

Zbog automatskog pištolja CZ M84A s pripadajućim prigušivačem, tri spremnika i 32 komada streljiva, pronađenih pretragom u domu 21-godišnjaka, protiv njega je podnesena i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Osumnjičeni su danas, 30. studenog predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61- i 34-godišnjakom, obojica iz Vinkovaca, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, u razdoblju od lipnja do studenog 2017. godine, 34-godišnjak je, kao jedini član uprave s ovlastima samostalnog zastupanja vinkovačkog trgovačkog društva za trgovinu i usluge, a prema prethodnom dogovoru sa 61-godišnjim vlasnikom tog trgovačkog društva, bez stvarne i pravne osnove za plaćanje u tri navrata s računa trgovačkog društva transferirao gotovo 2.000.000 kuna na račun novoosnovanog trgovačkog društva u Novom Sadu u Republici Srbiji, u kojem je 34-godišnjak imao svojstvo direktora.

Time su na štetu financijskih probitaka vinkovačkog trgovačkog društva pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist povezanom trgovačkom društvu u Republici Srbiji. Protiv obojice osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.