Policija otkrila počinitelje dvije krađe

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Tijekom ovog vikenda policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u dvije prijavljene krađe otkrili počinitelje i tijekom kriminalističkog istraživanja oštećenima vratili otuđene predmete.

U Vukovaru je 25-godišnji osumnjičenik 3. lipnja 2024. godine, prema prethodnom dogovoru s oštećenom 89-godišnjakinjom, čistio dvorište obiteljske kuće gdje boravi te iskoristio njenu nepažnju i iz obiteljske kuće otuđio nekoliko stotina eura.

Policijski službenici su tijekom izvida identificirali navedenog osumnjičenika i u okviru kriminalističkog istraživanja privremeno oduzeli te oštećenoj 89-godišnjakinji vratili prijeporni novac. Iz PU najavljuju kako će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je 25-godišnjak, koji ima prijavljeno prebivalište na području Županije zagrebačke, počinio kazneno djelo Krađa.   

Također u Iloku je 8. lipnja 26-godišnji osumnjičenik iz dvorišta obiteljske kuće otuđio skuter i kotao s dijelovima, no na temelju dojave 56-godišnjaka, policijski službenici su istog dana u prometu zaustavili motorno vozilo vinkovačkih registarskih oznaka kojim je osumnjičenik upravljao te pregledom tovarnog prostora pronađeni su otuđeni predmeti.

U okviru kriminalističkog istraživanja policijski službenici su privremeno oduzeli te oštećenom vratili navedene predmete, a policija će protiv 26-godišnjeg osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa.