Policija najavljuje pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske najavljuju kako će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila na području PU, temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu, provesti od 21. do 27. ožujka, a 24. ožujka, od 00,00 sati do 24,00 sati i SpeedMarathon odnosno 24-satni intenzivni nadzor brzine kretanja vozila. Za provođenje ovih aktivnosti  prometna policija će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine i raspoloživi broj policijskih službenika.
 
U SpeedMarathonu nadzor brzine će se provoditi kroz 24 sata, kontinuirano, na lokacijama koje su se iskustveno pokazale kao lokacije na kojima su učestalo zabilježeni prekršaji brzine kao i na lokacijama koje su policiji predložili građani.
 
Naime, kroz otvoreni poziv građanima da predlože lokacije na kojima žele  pojačani nadzor brzine kretanja vozila, od 1. do 10. ožujka, prikupljeno je ukupno 81 prijedlog, od čega 59 za područje Postaje prometne policije Vinkovci, 6 za područje Policijske postaje Vukovar, 6 za područje Postaje granične policije Županja, 5 za područje Policijske postaje Otok, 3 za područje Postaje granične policije Vrbanja te po 1 prijedlog za područje Postaje granične policije Ilok i Postaje granične policije Tovarnik.
 
U taj četvrtak, 24. ožujka, ćemo na najizglednijim lokacijama u pojedinim mjestima naše županije provoditi nadzor brzine, kako bi naše i vaše iskustvene spoznaje dale pozitivne odjeke, dakako sve s ciljem radi povećanja sigurnosti cestovnog prometa.  
 
Nadasve, poštovani građani, zahvaljujemo se vašim prijedlozima i radujemo se našoj suradnji i u ovim edukativnim, preventivnim te po potrebi represivnim aktualnostima.
 
Nadalje, tijekom 2021. godine na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 13 970 prekršaja brzine kretanja vozila (u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta), što je povećanje od 13,9 % u odnosu na 2020. godinu kada je zabilježeno 12 262 prekršaja brzine kretanja vozila.
 
Stoga, PU vukovarsko srijemska najavljuje vozačima koji se idućeg tjedna zateknu na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije da smanje brzinu kretanja vozila jer će u protivnom vrlo vjerojatno imati priliku podrobnije naučiti o zakonskim posljedicama kršenja čl. 53. i 54. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

AUTOR: PU Vukovarsko – srijemska