Policija izvjestila o bombi u Ilači, pronađenai osoba koja je ustrijelila jelena

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarssko – srijemske u redovitom policijskom priopćenju izvijestili su kako je u utorak, tijekom dana, 34-godišnjak iz Ilače dojavio policiji kako je u dvorištu obiteljske kuće u Ilači pronašao eksplozivnu napravu.

„Na mjestu događaja policija je izuzela eksplozivnu napravu. Obavljen je očevid.U tijeku je kriminalističko istraživanje. O događaju je obaviješteno državno odvjetništvo“, stoji u priopćenju PU.

Policija je izvijestila i kako su lovočuvar i policijski službenici u noći 13./14. listopada u šumi kod Otoka zatekli zatekli 39-godišnjaka u nezakonitom lovu. U šumi je pronađena skrivena puška zakopana u tlu u plastičnoj cijevi, streljivo, dodatna oprema za lov kao i pribor za čišćenje oružja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 39-godišnjak iz Otoka u noći 8./9. listopada u šumskom predjelu „Slavir“ kod Otoka odstrijelio jelena. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog lova i ribolova, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari te kaznenog djela prijetnje, 39-godišnjak je uhićen i predan u pritvorsku jedinicu policije.

U jutarnjim satima 14. listopada osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno je u prostorijama policije u Vinkovcima predala ručnu bombu iz Drugog svjetskog rata. Također u Vinkovcima, 13. listopada, prilikom izvođenja građevinskih radova na dimnjaku u obiteljskoj kući,  osoba koja je željela ostati anonimna, pronašla je zolju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u oba slučaja preuzeo je minsko-eksplozivne tvari i pohranio u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.