Policija izvijestila o prijevari, dragovoljnim predajama oružja, prometnim nesrećama…

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Prema navodima PU Vukovarsko – srijemske policija istražuje okolnosti kaznenog djela Prijevare iz kaznene prijave 62-godišnjakinje iz Vukovara koja je zaprimljena 18. lipnja. Prema toj prijavi 62-godišnjakinja je u ožujku 2021. godine dogovorila isporuku stolarije ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna te za dogovoreni posao odmah platila predujam u visini polovine ukupne vrijednosti robe s rokom isporuke od mjesec dana. Roba joj nije isporučena niti vraćen uplaćeni predujam.

Tijekom noći, 20. lipnja, iz ugostiteljskog objekta u ulici Veliki šor u Drenovcima otuđeno je nekoliko tisuća kuna pologa. Policija provodi kriminalističko istraživanje te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

U proteklom tjednu, od 14. do 20. lipnja, policija evidentirala je dvije dragovoljne predaje i jedan pronalazak eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva. U ponedjeljak, 14. lipnja, građanin koji je želio ostati anoniman policiji je predao dva pištolja, tri pripadajuća spremnika i 43 komada streljiva. Prilikom košnje trave 16. lipnja u napuštenom vrtu u Negoslavcima, građanka je pronašla jednu tromblonsku minu. Građanin koji je želio ostati anoniman policiji je, 17. lipnja, dragovoljno predao dvije ručne bombe. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su preuzeli pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja.

Tijekom vikenda, od 18. do 20. lipnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U subotu, 19. lipnja oko 22 sata u Vukovaru, na raskrižju ulica Duga i Vijeća Europe, 39-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, s prisutnošću alkohola u organizmu od 2,43 g/kg, je uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste nekontrolirano prošao kroz spomenuto raskrižje i udario u obližnje drvo, koje je od siline udara iščupano iz zemlje. Vozač je lakše ozlijeđen i zadržan na liječenju u vukovarsku bolnicu.  

U nedjelju, oko 15,50 sati, u ulici Priljevo u Vukovaru, 27-godišnji vozač električnog tricikla je pri nepropisnom prestrojavanju udario u osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak krećući se prometnom trakom ulice Priljevo zadržavajući smjer kretanja. Vozač tricikla je lakše ozlijeđen.

Istog dana u 16,45 sati, u ulici Matije Gupca u Posavskim Podgajcima, 50-godišnjak se nije kretao osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka sredinom obilježene prometne trake, nego je kotačima prešao na zemljanu bankinu te izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Vozač je radi pružanja liječničke pomoći prevezen u OŽB Vinkovci.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (3), Vukovaru (2), Županji (2), Lovasu, Babinoj Gredi, kod Starih Jankovaca i na GP Tovarnik.