Divljanje na auto cesti Zagreb – Lipovac

VINKOVCI, Tijekom vikenda policijski službenici su prilikom nadzora prometa na cestama zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,83 g/kg zabilježena je kod 39-godišnjeg vozača u Nijemcima. Njemu i još četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 76 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija izdvaja postupanja policije koji su tijekom noći 20./21. lipnja, na autocesti Zagreb-Lipovac, zatekli četiri vozača u prekomjernom prekoračenju dopuštene brzine kretanja vozila.

U 20,22 sati 36-godišnji državljanin Srbije upravljao je osobnim automobilom srbijanskih registracijskih oznaka brzinom od 220 km/h.

U 21,54 sati 22-godišnja državljanka Austrije upravljala je osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka brzinom od 207 km/h.

Najviša brzina kretanja od 243 km/h izmjerena je u 23,36 sati kojom je 53-godišnji državljanin Srbije upravljao osobnim automobilom čeških registracijskih oznaka.

U 4,53 sati zatečen je 23-godišnji državljanin Srbije pri upravljanju osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka brzinom od 228 km/h.

„Sva četiri vozača sankcionirana su prekršajnim nalozima kojim je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna i naplaćeno dvije trećine kazne te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec“, izvijestila je policija.