Policija izvijestila o nizu provala proteklog vikenda

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je u PP Vinkovci, s ispostavom Markušica, provedeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Vinkovaca kojim je utvrđena sumnja kako je počinio kazneno djelo teške krađe. Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako je 28-godišnjak u noći 4/5 prosinca provalio u cvjećarnicu u ulici A. Kačića u Vinkovcima te otuđio računalnu opremu, vrijednu nekoliko tisuća kuna. 28-godišnjak je uhićen te, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Tijekom noći 7./8. prosinca provaljeno je u obiteljsku kuću 48-godišnjaka u Dugoj ulici u Vinkovcima. Otuđena je informatička oprema u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Iz ljekarne u ulici Rojčani u Ivankovu otuđeno je nekoliko tisuća kuna novčanog pologa. Provala se dogodila u noći 7./8. prosinca.

U večernjim satima 8. prosinca provaljeno je u obiteljsku kuću 25-godišnjaka u Splitskoj ulici u Vinkovcima. Otuđen je novac i nakit, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta; jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Rokovci) i jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe teže ozlijeđene. Ta nesreća dogodila se u subotu, 8. prosinca, oko 00,10 sati, kada je 26-godišnjak iz Županje upravljajući osobnim automobilom županjskih registarskih oznaka, krećući se cestom Vinkovci-Ivankovo, uslijed neprilagođene brzine kretanja u jednom trenutku izgubio e nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen vozač, kao i dvije putnice u vozilu- 19-godišnjakinja iz Županje. Očevidom je utvrđeno kako je 26-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola