Vukovarskoj bolnici uručena donacija jastuka za rodilište

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, I ove godine u blagdansko vrijeme Vukovarac Siniša Đurić organizirao humanitarnu akciju u okviru koje je darivao rodilište Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar. Đurić je kroz razgovor s liječnicima i medicinskim sestrama doznao kako su vukovarskom rodilištu potrebni jastuci za novorođenčad s obzirom da su postojeći dotrajali. Govoreći o akciji Đurić je rekao kako je u prosincu organizirao humanitarnu akciju kako bi osigurao potrebne jastuke. Sredstva su prikupljena prodajom božićnih ukrasa, a jastuke je izradila tvrtka iz Vinkovaca.

“Bila je zamišljena kupovina 15 jastuka, no akcija je protekla iznad svih očekivanja te su prikupljena sredstva za 25 jastuka. Zaista sam iznenađen odazivom na ovu humanitarnu akciju u kojoj su sudjelovale osobe ne samo iz Hrvatske, već i iz dijaspore. Vjerujem da ime Vukovara mnogima još uvijek puno znači, a kada se donacija prikuplja za najmlađe Vukovarce onda nismo mogli pogriješiti”, rekao je Đurić.

Najavio je kako će organizirati još jednu akciju ukoliko se ukaže potreba za to. Voditeljica Odjela pedijatrije vukovarske bolnice Željka Nakić Merki kazala je kako su vukovarskom rodilištu novi jastuci bili potrebni.

“Svake godine u Vukovaru se rađa sve veći broj beba pa su postojeći stalno u upotrebi. Ova humanitarna akcija potaknula je i druge humanitarce pa rodilištu slijede još neke donacije”, rekla je Nakić Merki.